KUNJUNGAN HORMAT PENGERUSI BDB KE KULIM TECHNOLOGY PARK CORPORATION SDN BHD

Delegasi Bina Darulaman berhad (BDB) yang diketuai oleh Pengerusi BDB, Sr Haji Che Had Dhali telah mengadakan kunjungan hormat di Kulim Technology Park Corporation Sdn Bhd (KTPC), Kulim Hi-Tech Park, Kulim, Kedah.
Kunjungan hormat tersebut telah disambut oleh Ketua Pegawai Eksekutif KTPC, Dato’ Mohd Sahil Zabidi, dan Ketua Pegawai Operasi KTPC, Che Abdul Khalid Md Din.
Dalam sesi lawatan tersebut, Sr Haji Che Had diberikan taklimat mengenai operasi dan strategi KTPC dalam menyediakan perkhidmatan sokongan korporat dan pengurusan serta projek-projek masa depan yang telah disampaikan oleh Dato’ Mohd Sahil.
Di samping itu, beliau turut diberikan penerangan mengenai perancangan KTPC untuk membangun dan mengurus Kulim Hi-Tech Park (KHTP) sebagai taman teknologi tinggi yang bersepadu sepenuhnya dengan mempromosikan industri pembuatan berteknologi tinggi, R&D dan aktiviti pendidikan teknologi melalui penyediaan infrastruktur dan kemudahan bertaraf dunia.
Dalam pada itu, Sr Haji Che Had sempat meluangkan masa memberi sedikit taklimat mengenai BDB yang juga merupakan sebuah anak syarikat dibawah kerajaan Negeri Kedah yang bertanggungjawab menguruskan bidang kejuruteraan, infrastruktur, pembinaan, pembangunan hartanah dan pelancongan Negeri Kedah.
Dengan kunjungan hormat tersebut, BDB berharap hubungan strategik yang dijalin akan terus berkembang serta membuka peluang-peluang positif dalam usahasama projek pada masa hadapan.
+2

Share:

More Posts

Bina Darulaman Berhad © All Rights Reserved 2022