KUMPULAN BDB SUMBANGKAN 50 BEG SEKOLAH UNTUK DISALURKAN KEPADA PELATIH-PELATIH YANG MEMERLUKAN DI SEKITAR KOTA SETAR

Kumpulan Bina Darulaman Berhad (BDB) telah menyumbangkan sebanyak 50 beg sekolah untuk disalurkan kepada pelatih-pelatih yang memerlukan di sekitar Kota Setar hasil kerjasama Malaysian Grassroots League LLP (MGL).

Untuk makluman, MGL merupakan satu entiti sukan yang bertanggungjawab membangunkan dan mempromosikan sukan-sukan di peringkat akar umbi, terutamanya melibatkan pembangunan sukan bola sepak dan sukan berbasikal dari umur 7 hingga 17 tahun.

Sumbangan tersebut telah disampaikan oleh Eksekutif Komunikasi Korporat Kumpulan BDB, Syaheer Luqman Zahir kepada Ketua Jurulatih Pusat NFDP Kedah, Ripidi Ahmad bertempat di Menara BDB, Alor Setar, Kedah.

Di samping itu, agihan beg tersebut akan diedarkan kepada para pelatih Sekolah Kebangsaan Iskandar dan Sekolah Menengah Kebangsaan Dato’ Syed Omar, Alor Setar yang diklasifikasikan sebagai “memerlukan” dan pemilihan tersebut akan dilakukan oleh pihak MGL.

Diharap dengan sumbangan tersebut dapat menyuntik motivasi pelajar-pelajar untuk terus cemerlang di dalam sukan yang diceburi.

#Kedah
#BinaDarulamanBerhad
#SpiritOfAchievement
#BDBCares

Share:

More Posts

Bina Darulaman Berhad © All Rights Reserved 2022