BDB Jitra Half Marathon 2023 (BDB JHM 2023) telah berlangsung dengan jayanya pada Sabtu, 02 Disember 2023 di mana pelepasan peserta bermula pada jam 3.30 pagi dan tamat pada jam 10.30 pagi.

Acara larian ini merupakan acara larian tahunan anjuran anak syarikat Bina Darulaman Berhad (BDB), BDB Leisure Sdn Bhd (BDB Leisure) telah berjaya menarik seramai 1,600 peserta untuk menyertai pada penganjuran kali ini.

BDB JHM 2023 (BDB Challenge) mempertandingkan sembilan kategori dengan menawarkan hadiah wang tunai keseluruhan berjumlah RM13,000 berserta dengan hadiah cabutan bertuah yang turut dibawa pulang oleh para peserta larian yang bernasib baik.

Pelepasan peserta bagi kategori 21KM dan 10KM telah dilakukan tepat pada jam 3.30 pagi dan 6.30 pagi dan disempurnakan oleh Ketua Anak Syarikat Divisyen Leisure, Encik Adnan Bin Mohd Amer dan Encik Muhammad Hanif Bin Mohamad Ismail selaku Pengarah BDB JHM 2023. Seramai 610 peserta bagi kategori 21KM dan 222 peserta bagi kategori 10KM yang menyertai BDB Jitra Half Marathon pada tahun ini.

Acara BDB JHM 2023 telah dimeriahkan lagi dengan kehadiran Pengerusi Bina Darulaman Berhad, Sr. Haji Che Had Bin Dhali di mana beliau hadir bagi melepaskan peserta kategori 5KM Fun Run dan menyempurnakan sesi penyampaian hadiah.

Pelepasan kategori 5KM Fun Run dilakukan pada jam 7.30 pagi dan disempurnakan oleh Sr Haji Che Had Bin Dhali sambil diiringi oleh Ketua Penolong Pegawai Daerah Kubang Pasu, Encik Mohd Khairul Nizam bin Abd Latif dan En Adnan Bin Mohd Amer. Acara senaman Aerodance turut diadakan bagi memeriahkan para peserta yang hadir ke acara ini.

Pada jam 9.00 pagi, acara penyampaian hadiah diadakan di dalam Dewan The Tent dan disempurnakan oleh Sr. Haji Che Had Bin Dhali di mana para pemenang setiap kategori masing-masing menerima hadiah wang tunai dan sambil diselang-seli dengan sesi cabutan bertuah.

Berikut merupakan senarai keputusan rasmi dan gambar bagi pemenang-pemenang, https://results.checkpointspot.asia/results.aspx…

BDB Leisure ingin mengucapkan sekalung penghargaan dan ucapan tahniah kepada semua peserta yang berjaya menyertai acara larian di BDB JHM 2023. Jutaan terima kasih yang tidak terhingga kepada pihak berkuasa tempatan dan penaja yang memberikan sokongan penuh kepada penganjuran pada tahun ini dan diharapkan akan berkekalan pada edisi seterusnya.

JUMPA ANDA SEMUA PADA TAHUN 2024!

#BinaDarulamanBerhad

#Kedah

#spiritofachivement

Share:

More Posts

Bina Darulaman Berhad © All Rights Reserved 2022