KUMPULAN BDB SUMBANG WANG TUNAI KEPADA MASJID AT-TAQWA UNTUK MEMBAIKPULIH MASJID

Prihatin dengan keadaan semasa Masjid At-Taqwa, Taman PKNK Alor Setar, Kumpulan Bina Darulaman Berhad (BDB) tampil menghulurkan sumbangan untuk menampung kos baik pulih dan penambahbaikan masjid berkenaan.

Sumbangan berbentuk wang tunai berjumlah RM 2,500 telah disumbangkan oleh Ketua Komunikasi Korporat Kumpulan BDB, Sajahan Abdul Waheed kepada wakil Badan Kebajikan Islam Taman PKNK (BAKIS), Tuan Haji Ahmad Haji Awang.

Penyerahan sumbangan tersebut turut dihadiri oleh ahli jawatankuasa BAKIS dan Eksekutif Komunikasi Korporat Kumpulan, Danial Harith Ahmad Shariffudin dan Hanan ‘Izzati Mansor.

Sajahan berkata, Kumpulan BDB berharap dengan pemberian sumbangan ini sedikit-sebanyak dapat membantu BAKIS dalam menaiktaraf dan memperbaiki keadaan semasa masjid terutamanya masalah serangga perosak.

“Insya Allah sebagai anak syarikat kerajaan negeri Kedah, Kumpulan BDB sentiasa komited dan akan sedaya upaya membantu umat Islam di negeri ini untuk beribadat dengan selesa.

“Diharapkan kerja-kerja baik pulih ini dapat disegerakan dan sekaligus akan memberi keselesaan kepada ahli kariah di seluruh kawasan perumahan di sini untuk beribadat,” ujar beliau.

Share:

More Posts

Bina Darulaman Berhad © All Rights Reserved 2022