BINA DARULAMAN BERHAD (BDB) SUMBANGKAN BUKU KEPADA PUSAT SUMBER SEKOLAH KEBANGSAAN WAN SULAIMAN SIDDIQ (SKWSS)

Seramai 250 orang murid Sekolah Kebangsaan Wan Sulaiman Siddiq (SKWSS), Alor Setar telah menerima manfaat bahan bacaan melalui sumbangan buku daripada Kumpulan Bina Darulaman Berhad (BDB). Satu majlis penyerahan sumbangan telah diadakan pada hari ini bertempat di Dewan SKWSS, Alor Setar, Kedah.
Majlis penyerahan sumbangan tersebut telah disempurnakan oleh Ketua Komunikasi Korporat Kumpulan BDB, Sajahan Abdul Waheed serta diiringi oleh Guru Besar SKWSS, Munir Salleh.
Turut hadir Penolong Kanan Pentadbiran SKWSS, Norizawati Ismail, Penolong Kanan HEM, Ghazali Musa, Eksekutif Komunikasi Korporat Kumpulan BDB, Hanan ‘Izzati Mansor serta Syaheer Luqman.
Dalam ucapan ringkasnya, Sajahan Abdul Waheed menzahirkan harapan agar sumbangan buku tersebut dapat dimanfaatkan dengan sebaiknya oleh murid-murid dan dapat membantu proses Pengajaran & Pembelajaran (P&P) di sekolah tersebut.
Beliau juga turut menggalakkan murid-murid untuk belajar dengan lebih bersungguh-sungguh sebagai persediaan menghadapi perubahan dunia yang semakin maju pada masa akan datang.
Diharap sumbangan ini dapat memberikan manfaat yang berpanjangan dan menyemarakkan semangat membaca para murid SKWSS.
Dalam masa yang sama, Sekolah Kebangsaan Wan Sulaiman Siddiq juga telah mengadakan Program Memasak Bubur Asyura bersempena dengan sambutan Maal Hijrah 1444.

Share:

More Posts

Bina Darulaman Berhad © All Rights Reserved 2022